onsdag, maj 14, 2008

Dagens action!

onsdag, maj 14, 2008
Jag hade bokat tvättid idag. Skulle tvätta mina arbetskläder, eller ja, ett gäng vita blusar, och lite övrigt gott och blandat från tvättkorgen. Klockan 11.02 dundrar jag in i tvättstugan, där grannen som haft tiden mellan 7-11 står och hänger sin tvätt i torkrummet. Så långt är allt frid och fröjd. Hon har ju rätt att torka en timme in på min tid. Jag hejar glatt, hon hejar glatt tillbaka och jag slänger in all min tvätt i de två maskinerna och traskar upp till lägenheten.

När jag kommer ner lite mer än en timme senare för att torka så hänger föregående tvättares kläder kvar i torkrummet och torktumlaren är igång. Jag fnyser lite lätt för mig själv och börjar dra hennes nu torra kläder åt sidan för att hänga upp mina nytvättade arbetskläder i torkrummet, och avslutar med att ta ut hennes 7 torra handdukar ur torktumlaren för att slänga in resten av min tvätt där. Sedan startar jag en ny tvättmaskin med sängkläder. Alltjämt småmuttrandes om att man minsann alltid får mecka med andras tvätt för att dom inte har koll på klockan. Sedan är det som att mitt undermedvetna i ren panik skickar mig en varningssignal av typen röd blinkande lampa med tillhörande sirén as seen in u-båtar. Helt plötsligt ser jag liksom bokningstavlan framför mig och drabbas av en plötslig insikt. Tar några raska steg ut i källargången och får mina misstankar bekräftade. Jag har bokat tid 11-15, den 21 maj. Idag är inte den 21 maj. Däremot har någon annan bokat tvätttid idag, mellan 11 och 15 och jag har alltså i ett slag förvandlats från tvättidspolis till tvättidstjuv! TEH HORROR!!!11 Jag springer tillbaka in, kastar ner all min blöta tvätt i IKEA-påsen, kastar in grannens torra handdukar i tumlaren igen, och inser att jag kan ju fan inte avbryta tvätten jag precis satt igång. Det var bara att moloket vandra upp för trapporna och förekomma den arga lappen som säkerligen skulle dyka upp genom att skriva en lapp vars innehåll kan sammanfattas: förlåt, hjärnsläpp, förlåt, förlåt.

Alltså pinigt! Drabbades av tvättstugeångest av magnifika mått. Sedan ringde det på dörren och det var grannkvinnan som tvättat innan mig. Hon lämnade prompt tillbaka min lapp och sa att det var ingen fara alls, hon hade bara bokat 11-15 för att förlänga sitt tvättpass som var innan och nu tyckte hon att jag skulle skynda mig att gå tillbaka ner med min tvätt och torka den innan någon annan kom och snodde den. Jag bara stog där i mitt skitiga hår och med skamfylld blick. Nu känner jag mig helt känslomässigt utmattad. Tvättstugeintriger alltså! Man skulle kunna bygga en hel dramaserie runt dom.

3 kommentarer:

victor sa...

"the washroom diaries", eller kanske "här är din tvätt". psykodrama eller mustig reality-tv, bara att välja.

MAX sa...

Jag minns en nästan snarlik händelse med mig och frugan, vi slet ut någon annans jävla tvätt ur tvättmaskin under sura utrop, och sedan visade det sig att vi hade sett fel på dag. Dock lyckades vi på något sätt mörka hela händelsen så det blev inga reaktioner alls.

eff sa...

Är det inte dags för en nyinspelning av Goda Grannar med mer tvättstugefokus?