söndag, maj 25, 2008

But at least I didn't screw up the first 5 and a half hours!

söndag, maj 25, 2008
Hej hej hallå dagboken,

idag råkade jag av misstag printa ut 270 gratisbiljetter på jobbet.


Varje biljett är cirka 10 cm lång, det blir över två och en halv meter biljetter.


Tillverkaren av biljettprintern verkar aldrig ha filosoferat över tanken på att någon människa någon gång skulle kunna göra något så sjukt korkat och trycka på fel ställe i kassan och därmed generera cirka 270 biljetter fler än önskat. Därför finns det inget kommando som stoppar printning som redan initierats. Det var bara att ställa papperskorgen under printern och vänta ut. Men innan matningen av de 270 fribiljetterna (som i systemet tydligt markerats med mitt namn) avslutats så kom chefen och tog bilder med digitalkameran till säsongsavslutningens bildspel. Say cheese!

Jag går ut starkt den här sommaren. Känns tryggt att kunna visa för sina överordnade att man har koll, att man är rutinerad och att de kan lita på min kompetens.

5 kommentarer:

victor sa...

*kan_inte_sluta_fnissa*

bel hamim sa...

Nej nej nej, det måste ha blivit betydligt mer än 2,5 meter?!!! 10 cm x 270 = 2700 cm = 27 meter...

Marre sa...

En avbrytfunktion hade inte hjälp dig. Datorn skickar utskriftsdatat till printerns buffer, som sedan påbörjar utskriften.

Det man gör i sådana lägen är att rycka strömmen till printern. Vänta några sekunder och slå på den igen. Då är buffern blåst och utskriften stoppad.

/Dr.Datahapa

Johanna sa...

Bel Hamim: But of course!

Dear dr. Datahapa, detta gjorde vi. När printern sen slogs på igen så var den tyst. I 20 sekunder. Sedan fortsatte den printa. Dock nu såhär 24 efteråt hade en annan arbetsledare hittat en avbrytfunktion som funkade. Min kollega vid tillfället gjorde idag samma misstag (fast med 12 biljetter istället för 270) och använde sig då av avbrytningsknappen som arbetsledaren lokaliserat i kassasystemet. Det funkade jättebra. Den skrev inte ut några biljetter på en halvtimme efter det!

Marre sa...

Ahahaha! Ni har ett ettriga-dvärgen-i-hinterlands-system där den gör ett jobb för varje biljett. Ja då hjälper en avbrytarknapp förståss.
Kan ni inte vara easy on the trigger istället? Tur att ni inte jobbade på NORAD under kalla kriget ;)