torsdag, september 23, 2010

Mejlkaoset, part infinity.

torsdag, september 23, 2010
För dig som är intresserad av hur det gått med mejlkaoset som bröt ut för alla anställda vid utbildningsförvaltningen så kan jag meddela att:

1.) Det droppar fortfarande in mejl, speciellt efter att mejllistan kom in i andra andningen då någon beslöt sig för att starta en diskussion rörande den icke-befintliga IT-miljön i våra skolor.

2.) Mannen som är upphov till kaoset, Thomas Persson, skrivit ett blogginlägg om debaclet på Pedagog Stockholms blogg. Här kan man läsa det.
Mitt personliga favoritcitat i inlägget är:Jag vill passa på att tacka för de tips som kommit om hur jag på ett smartare sätt kan skicka mina mejl till förvaltningens medarbetare i framtiden. Jag vill också klargöra att jag även framöver kommer att masskommunicera med förvaltningens medarbetare – det finns ingen möjlighet att bli struken från listan.


(min fetning då jag lol:ade på mig när jag läste det - kanske är det så att man måste läst och raderat cirka 250 mail bestående av variationer på temat "stryk mig från listan" för att se humorn)

5 kommentarer:

victroll sa...

ÄPPIC!

Hanna sa...

Själv tycker jag Håkan Fribergs kommentar är så rolig att jag skrattar ihjäl mig!

Göran sa...

"Jag måste också medge att en del mejl fick mig att le. Några av de mejlande har helt klart en humoristisk ådra"

Är det så kallad byråkratsvenska?..

eff sa...

Den här följetongen är fantastisk, mest för att vi hade en liknande incident på jobbet i våras där nån stjärna i utriket mailade ut en supportfråga till några tusen på en magisk lista. Favoriten där var dock att random person nånstans visste svaret på frågan, så mitt bland några tiotal "sluta trycka reply all för fucks skull" så kom det ett svar som faktiskt var relevant.

Louise H sa...

Jag har skrattat så mycket åt dessa mail. Jag ser inte problemet med att radera dem, jag ser det som gratishumor.
Speciellt de som vill bli strukna från listan då det enda sättet att komma bort från den är att säga upp sig. Det innebär en himla massa indirekta uppsägningar och övertaligheten torde inte vara ett problem längre om man tänker så :)