fredag, januari 22, 2010

Låt Jane va!

fredag, januari 22, 2010
Less jag blir på Expressens Annika Leone. Hon medverkade i Vakna med The Voice här om morgonen (note to self: sluta titta på Vakna med The Voice) och var bara så jävla typiskt fördömande och brudigt präktig. I egenskap av nöjesjournalist är det väl meningen att hon ska dela med sig av kändisskvaller, var bara inte beredd på att hon även skulle dela med sig av sin sköna inställning till tjejer som inte håller sig på mattan - the prude edition.

I ett samtal om Joel Kinnamans påstådda fling med Mammas Pojkar-favoriten Jane Timglas visas en bild från Janes blogg. Bilden är, om man läser texten i inlägget, från inspelningen av Snabba Cash. Den föreställer en bubbelpool med tre mer eller mindre påklädda killar omringade av typ fyra silikonstinna toplesstjejer. En av dem varandes Jane. Vakna-gänget oOOoh:ar förvånat när bilden dyker upp på stora tv-skärmen och tappar målföret tills någon frågar om bilden är från filminspelningen? , säger Annika, det tror jag verkligen inte. Nähä. Men, försöker Josefin, det måste det ju va? Även om ingen i studion kan komma ihåg en scen som skulle påminna om denna nakenfraternisering känns allt annat lite märkligt. Annika ihärdar. Hon tror att det är en privat bild.

Så långt inga konstigheter, egentligen. Visst, man kan ju undra varför man antar att allt som filmas kommer med i filmen och om ingen tycker att det är lite konstigt att Joel Kinnaman ligger i poolen med backslick och vit skjorta, men jag är inte den som är den.

Men sen. Sedan vet jag inte vad som händer. Någon (Paul?) säger något om att alla de nakna brösten är väldigt stora, i ett försök att förklara bilden för radiolyssnarna. Josefin (love that bitch) protesterar mot påpekandet och menar att det spelar väl ingen roll vilken storlek brösten har. Det är ju att det är en massa nakna bröst som är grejen här liksom. Annika Leone protesterar. Det spelar väl visst roll? Nääe, säger Josefin. Joho, det gör det visst det, bestämmer Annika och cementerar den härliga uppfattningen om stora bröst som vulgära och osmakliga. Nice.

Det ska erkännas att redan här börjar det pysa metaforisk rök ur öronen på mig. Måhända att jag är extra stingslig för att jag inte ätit frukost, men vafan kom igen?! Hur kan man bara mena att bröstens storlek är det som avgör exakt hur nasty bilden ska bedömas vara? Idiot.

Sen, sen, ja då jävlar kläcker hon ur sig något som ungefär kan citeras: "Ja, och sen behöver ju Jane fixa sina tuttar för dom står ju åt två helt olika håll ha ha ha". Liksom okej, ta med en nakenbild på tjejen och påpeka vilken tattig skank hon är och att hon borde fixa de fixade tuttarna så att hon iallafall är en symmetrisk tattig skank? VA FAN?! Återigen så är Josefin den enda som verkar tycka att det här är lite keff (som mina kids brukar säga) och hon protesterar återigen och säger att "näe, inte hålla på och prata om Janes bröst nu" och påpekar att det kanske inte känns helt schysst. Istället för att bara lägga ner då och liksom inse att här står man, i radio och tv, och bara tycker att det är helt normalt att racka ner på och döma ut tjejer för att de har opererat jättetuttar och visat upp tuttarna i en tidning. Ja gud alltså. Vilket skabb va? Vilken orre va? (återigen - som mina kids brukar säga) Fan Annika, vad synd att Jane inte har ett skåp som du kan skriva "hora" på!

Och så säger de att det är vi håriga feminister som är fientligt inställda till utvikningstjejerna. Jo jag tackar jag.

14 kommentarer:

rebekah sa...

hear hear!

Love sa...

Du tycker verkligen synd om Jane. JAg tror ytterst få bryr sig.

Skraphogen sa...

Love, du har helt missuppfattat poängen med mitt resonemang. Poängen är inte att det är synd om Jane. Jane skiter nog högaktningsfullt i vad Annika Leone tycker om henne. Poängen är att det anses vara okej att trasha en viss typ av tjejer. En viss typ av tjejer anses inte vara lika "bra" som andra, baserat på deras val av bröststorlek/urringning/smink. Och om en tjej väljer att tillhöra en kultur som till exempel det som förut råkade gå under benämningen "Slitzbrud", då är hon lovligt byte och man kan anta vad fan som helst om henne och om hennes beteende och följdaktligen också tala om henne precis hur som helst i till exempel radio och tv.

Jag är fast övertygad om att det är såna attityder som i förlängningen gör att folk sitter och försvarar Stureplansprofilerna enligt devisen att tjejen ju ändå var en jävla slampa, så hur skulle de veta att hennes Nej verkligen var ett Nej.

Och det är jävligt synd.

Love sa...

Jag förstod din poäng och jag tycker att den är korkad. En korkad människa, en ytlig människa, en människa som gör allt för att synas kommer folk ha svårt för. Så är det bara. Sen om du tror eller nästan är säker på var Stureplansprofilernas kninnosyn kommer ifrån har ju inget med att Jane är en smaklös människa på allt för många sätt. Jag tror ju knappast att du har rätt, men det är ju min åsikt. Kvasiargument som mest bygger på att du nästan är säker känns helt ointressanta.

Skraphogen sa...

Huruvida Jane är smaklös eller inte har inget med min poäng att göra. Jag begär inte att alla ska älska Jane Timglas, som du nog förstår. Hon, och dina personliga åsikter om henne, är helt ointressanta i sammanhanget. Hon är ett exempel, som jag precis försökte förkalra. Att du härjar om att hon är "smaklös", "korkad" och "ytlig" och att folk därför har svårt för henne bevisar bara att du inte har fattat ett skit. Släpp Jane nu. Jag är inte intresserad av att diskutera henne personligen. Det får du göra med någon annan.

Love sa...

Ja, ta inte upp det som exempel då. För här håller jag liksom med Annika. Ta ett exempel som är relevant. Jag fatatr vad du menar, men du har svårt att argumentera för din sak.

Skraphogen sa...

Nu bekräftar du min tes. Tack.

Love sa...

Oj, akademikern.

Skraphogen sa...

Eh, ja?

Love sa...

Bara ihåliga argument.

Skraphogen sa...

Du menar att akademiker rent generellt bara har ihåliga argument eller menar du att jag bara har ihåliga argument?

Att du är snabb på att generalisera, det vet jag redan. Akademikerförakt känns ju sådär intressant att bemöta. Det eventuella påståendet att mina argument skulle vara ihåliga är ju jävligt lulz med tanke på att du inte förstår dem.

Love sa...

Akademikerförakt? Jag är akademiker och bara utgår ifrån att du knappast är det. Jag förstår dina argument, de är inte så svåra att förstå. Är du alltså på allvar akademiker?

Jag tycker det är helt ointressant att lyssna på The Voice och Josefin. Josefin tycker att det inte spelar någon roll hur stora tjejernas bröst är? Du gör den självklara analysen att hon är smart? Du förstår väl hur slaktad hon hade blivit i vilket forum som helst med pålästa feminister som vet vad objektifiering är. Jag tror ju inte att den där Paul ville upplysa läsarna om att det handlade om just det, han ville förmodligen bara vara lite rolig och prata om de stora brösten. Jag orkar inte riktigt diskutera The Voice korkade programledare och deras helt innehållslösa dumma samtalsämnen. Skriv om saker som är intressanta, sluta lyssna på skitprogram, sluta läsa skvallertidningar och läs böcker som kanske kan göra din blogg lite vassare och intressantare.

Liza sa...

Love:
"Jag orkar inte riktigt diskutera The Voice korkade programledare och deras helt innehållslösa dumma samtalsämnen. Skriv om saker som är intressanta, sluta lyssna på skitprogram, sluta läsa skvallertidningar och läs böcker som kanske kan göra din blogg lite vassare och intressantare."

Sedan när är den här bloggen en service riktad enbart till dig med enda mål att tillfredställa dig? Sluta läsa den då.

Love sa...

Och det var exakt det jag gjorde.