tisdag, juni 16, 2009

Sit on my face, Stevie Nicks.

tisdag, juni 16, 2009
fleetwoodwhoFestivaler i all ära - nu har jag iallafall bokat biljett till Fleetwood Mac! PÄPPÄN! Marre frågade om vi fixat sitt- eller ståbiljetter. "Öh, sitt såklart", svarade jag förvirrat. "Det fanns inga stå, parkett har sittplatser också". Han protesterade snabbt mot detta otyg och jag menade lika oförstående på att "så var det ju när jag såg Dolly också?". Tydligen går jag bara på panschiskonserter nu för ti'n.

När jag var liten och mina päron spelade Fleetwood Mac för mig så var jag förvirrad. Vem var egentligen vem? Lindsey var tydligen kille och Stevie tjej? Eller? Det hjälpte kanske inte heller att båda sjöng och spelade gitarr. Inte konstigt att jag i flera år inte visste vem som hette vad av min mormors syster och hennes man. Elsie & Selfrid visste jag ju att dom hette, men vilket av namnen var ett tjejnamn och vilket var ett killnamn? Hette mormors syster Elsie eller Selfrid? Det var extremt förvirrande och vi träffade dom ganska ofta, så det gällde att skaffa sig strategier (till exempel genom att bara tilltala dom i kluster, "Elsie&Selfrid, mormor säger att maten är klar nu"). Fleetwood Mac hade jag ingen direkt anledning att prata om särskilt ofta så förvirringen gällande Lindsey och Stevie kvarblev och reddes inte ut förrän många år senare (typ igår) (närå, men kanske när jag var så gammal som 19?).

För ordningens skull har jag gjort en förtydligande bild. Vad gäller släkten så lärde jag mig så småning om att Elsie var mormors syster och Selfrid hennes man.

3 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

Jag knep också 2 biljetter till Fleetwood Mac, "Parkett Öst" :) Sittplats ftw säger jag, det är bekvämt och Fleetwood Mac är ju inget röjarband kan jag tänka mig. Tråkigt att Christine McVie inte följer med, hon sjöng ju många av de bästa låtarna..

Green Day spelar i Globen dagen efter. En Mycket bra helg. :)

Jenky sa...

Haha, Marrobert som tyckte det var så skönt med sittplats på Bloc Party sist. ;) Tror han bara försöker kompensera det faktum att ni ska på gubbkonsert med att pubbeprotestera. ;D Sötisar.

sofia sa...

OMG - hade samma problem i dagisåldern med farmors bror Lennart och hans fru Barbro. Stor oförståelse när jag outar det idag, men då kändes det som alla tjejnamn skulle sluta på a.

//Sofia