måndag, juni 08, 2009

Det är väl bara en tidsfråga innan Steffo drar till med en rap attack.

måndag, juni 08, 2009
Måndag med Nyhetsmorgon i tv4 innebär det i mina ögon outhärdligt tråkiga inslaget med Sportpanelen. Ja, snälla låt oss ägna tjugo minuter åt att diskutera de senaste sporthändelserna! *zzzZZzzz*

Kristin Kaspersen, detta under av rågblont mysleende helylleälsk , har tydligen beslutat sig för att styra upp tittarunderlaget genom att tilltala den yngre publik som står utan morgonprogram nu när The Voice slutat med sina morgonsändningar på kanal 5. Från ingenstans har hon nämligen börjat slänga sig med mycket moderna ordval.

I min nyduschade morgonkoma hör jag henne introducera sportpanelens diskussion med ett svalt "Vi börjar med tennisen så vi slipper börja med att dissa". Min spontana reaktion: ursäkta? Hörde jag rätt? Är mina öron förortsbetingade eller sa hon verkligen...? Varpå Arne Hegerfors yttrar en syrlig kommentar om tennisfinalen och Kristin förtjust utbrister: "Nämen, du börjar med att dissa ändå!"

Har helvetet frusit? Flyger grisar? Kommer tittarombudsmannen bli nerringd av upprörda panschisar som protesterar mot Kaspersens moderna språkbruk? Stay tuned.

2 kommentarer:

.e sa...

Min vän, jag kan tala om att även skvallertidningarna (minns inte vilken det var) har börjat använda "dissa". Man vet att ordet är dött när även DE har hajjat...

Annelie sa...

Vad kommer härnäst undrar man ju.