lördag, juni 13, 2009

En tanke.

lördag, juni 13, 2009
Det roligaste med att läsa kommentarerna hos de tonåriga shoppingbloggarna är väl ändå att det till varje inlägg postas minst 5 kommentarer som innehåller någon av särskrivningarna "as snyggt" och "skit snyggt". Bla bla öppna dörrar spark spark, men ändå. Det piggar liksom upp lite. Plus att det känns tryggt. As tryggt.

2 kommentarer:

Huskatt sa...

själv har jag lite problem med deras språk. Vad de menar. Som "softa" och "fett" och allt möjligt märkligt i fel sammanhang. Som ordet "grymt"...Hitler var grym...en tröja kan väl inte vara "grym"?

Skraphogen sa...

Haha, "softa", "fett" och "grym" har jag inga problem med! En tröja kan absolut vara grym, tänk "den är så snygg att den är grym (mot de andra tröjorna som inte är lika snygga, mot plånboken som töms, etc)". Som när man på engelska säger "it should be criminal to be that good looking", typ. Jag tycker det är lite härligt när gränsen mellan liknelser och ord suddas ut lite.

Problemet blir väl när någon av parterna i diskussionen bara är medveten om ett sätt att använda ordet på. Jag menar, tänk om du hamnar i konversation med någon som tror att ordet grym bara är positivt laddat och du hävdar att Hitler var grym. Uh-oh!

Kidsen på min skola vet inte att "haffa" egentligen betyder "fånga", utan tror att det bara betyder "ragga upp". Då blir det ju problem när man säger att man är sen till lektionen för att man blev haffad av en kollega i korridoren kan jag meddela..