tisdag, februari 07, 2012

Diskbänksrealism.

tisdag, februari 07, 2012
I vårt hushåll utkämpas en konstant strid om brödkniven. Jag, laglydig medborgare med 5:a i hemkunskap, använder brödkniven till att skära bröd och inget annat med. Min sambo vill skära allt som går att skära med denna jävla brödkniv. Frukt, grönsaker, bröd - inget går säkert när sambon smyger omkring med brödkniven i högsta hugg. Detta driver mig till vansinne ety brödknivens enda budord lyder "Du skall med mig inget annat skära än bröd". Am I right or am I right?

Först brukade sambon panikartat fråga hur man såg skillnad på brödkniven och de andra knivarna varpå jag ilsket pekade ut den tandade eggen på ett helt mentalt stabilt vis.

Hela denna situation är ju i grunden sinnessjuk, men jag trodde verkligen att sambon en gång för alla lärt sig. Tills jag nyss tittade ner i en skål med morotsstavar han skurit.

- "OI! DON'T USE THE BREAD KNIFE FOR CHOPPING CARROTS!"
- "How did you know????"
- *blänger menande på morotsstavarna*
-"Oh... crinkle cut."

4 kommentarer:

MW sa...

Ja för hur vässar man en brödkniv - går det ens?

Miriam sa...

Undantag från regeln: supermjuka tomater.

josefin sa...

Min enda omutliga knivregel är inga knivar i diskmaskinen. När jag bodde inneboende ledde det till att jag räddade mina hyresvärdars knivar ur diskmaskinen var och vara annan dag, tyst svärandes på svenska för att jag inte vågade säga till dem att de förstörde sina egna knivar.

Mikaela sa...

Jag fattar inte ens dealen med brödknvivar...tycker allroundknivar skär bröd så mycket bättre...samtidigt som allt annat, liksom :)

Blir ju bara ett enda jävla smulkalas när man försöker skära bröd med en brödkniv.