onsdag, april 14, 2010

Sambon Staples - eyes on the prize

onsdag, april 14, 2010
Missförstå mig inte, jag älskar min kille och bla bla bla - men varför i helvete ska han stapla precis allt som staplas kan i denna vår lägenhet? Istället för att knyta ihop soppåsen när den är full så staplar han soporna - försiktigt, antar jag - tills de når typ 20 cm över sopkorgskanten. Lilla papperskorgen i badrummet lever extra farligt, ety den står ju i ett hörn så där kan man stapla i all oändlighet. Bakom fåtöljen som står i vårt extrarum har han staplat, ja jag vet inte ens vad han har staplat där för jag orkar inte kolla. Men det är väl någon jävla tapetrulle ovanpå en tvättkort ovanpå ett par skor ovanpå en dammsugare - vad vet jag? Jag vågar inte röra saker här hemma för då bara visar det sig att det jag rör vid var staplat och allt som är staplat faller ner. Idag skulle jag flytta på våra återvinningspåsar för att dammsuga och inser att papperspåsen med pappersåtervinning är full. Och inte mindre än fem pappersförpackningar ligger ovanpå. Då stog jag ändå och vek ihop grejer för att kunna få plats med mer i påsen senast igår (mina futila försök att stävja stapelhetsen). Avslutade sedan dagen med att öppna ett köksskåp - varpå 3 plastbunkar, 1 skål och 4 lunchlådor, alla ivrigt staplade (en inte ens hemmahörande i skåpet) - rasslade ut och landade på min högra fot. Liksom?!?

7 kommentarer:

Hon i receptionen sa...

Snubbar *punktpunktpunkt*

Julia sa...

Soppåsestaplande ger mig utslag och röda öron.

Stolt staplare sa...

Problemet är väl inte att han staplar, utan att du envisas med att riva ned det han så vackert staplat. Eller?

Who sa...

Din oro är i högsta grad befogad. Kanske en hinta om att "söka hjälp" vore på sin plats, *tala ut* o hela den grejen?

Tänker Who

Johannes sa...

Han kanske försöker återskapa den där stiliga skräphögen du har som vinjettbild, eftersom han tänker sig att du är förtjust i den. Det kanske helt enkelt är omtanke. Ta't varligt innan du kritiserar hans kreativa ådra, som tagit sig ett lite ovanligt uttryck...

Skraphogen sa...

Hon i repan: *utropstecken*

Julia: Jag veeeet! Eftersom man antingen måste beat the person to their game och bli en ännu bättre staplare, eller så får man plocka sopor och det tar plötsligt dubbelt så lång tid att knyta ihop och slänga soporna.

Stolt staplare: Allt ni bygger upp, ska jag riva ner - som det heter i sången!

Who: Det är säkert lathet som utvecklats till mani *Dr Phil*.

Johannes: Okej, man vill ju inte vara otacksammatjejen.se så jag ska kontemplera detta goda råd.

J sa...

Soppåsestaplandet känner jag igen. Man ba' lägger ett litet äggskal högst upp på toppen och stänger sedan skåpdörren med ypperlig försiktighet. Som plockepinn fast omvänt.