måndag, november 16, 2009

Köande: flera timmar VS en vecka.

måndag, november 16, 2009
Så fort det släpps ett nytt designsamarbetet på HM så är det ett jävla tjat om tjejerna som köar utanför butiken. De anses vara helt störda som köar i flera timmar för ett par skor signerade Jimmy Choo eller en kjol från Viktor & Rolf. De jämförs med hyenor och utmålas som egoistiska, köpgalna våp. Alla riktigt vältrar sig i något sorts ytterst tillfälligt antikapitalistiskt moraliserande.

Jag undrar, är det någon av alla dessa människor som någonsin gått förbi Webhallen veckan innan release av någon ny grym konsol eller något hett efterlängtat spel? Där sitter nämligen snubbar i sovsäckar och på små tältstolar. De kan sitta där i en vecka. Smälla upp tält på Sveavägens trottoar. Göra sig ett tillfälligt hem mitt i stadens rusningstrafik.

Men det är konstigt, ingenstans målas de ut som blodtörstande predatorer på kapitalismens savann. De är bara sköna snubbar som gör en rolig grej.

5 kommentarer:

Tehataren sa...

Men...
Nördarna är ju fula. Är man ful kan man inte vara dumt materialistisk. Då är man per automatik intellektuell, eller iallafall speciell.

Katarina (bjooti. splodgy... crazy bloglady) sa...

Åh. Jag vet. Det är en sådan himla dubbelmoral. Nu är jag inte en av dem som köar för någonting (eventuellt vaccin).

Mattias Nilsén sa...

Men du ..... om man tänker efter blir man faktiskt inte gladare av kläder eller datorspel ....

*kram*

/Mattias

Fanny sa...

Verkar som att många av Jimmy Choo-brudarna rev & slet för att sedan sälja grejerna på Blocket och Tradera.

Sulla sa...

Mattias: Blir man ju.