tisdag, september 30, 2008

Skalliga Tanten slår till.

tisdag, september 30, 2008
Det var jävligt länge sedan jag bitchade om kvinnor som går samma dansklasser som mig och det beror främst på två saker: dels har jag slarvat med närvaron på söndagsklassen där de särdeles mest irriterade kvinnorna går, och dels är vi en mycket liten grupp på måndagsklassen och jag är alldeles för upptagen med att älska ihjäl (bildligt talat nu) min egyptiske danslärare som är helt fantastisk på alla sätt och vis.

Men. Igårkväll hände något som fick mig att vilja rulla ögonen bakåt in i skallen i sann Excorcistenanda. Vi är alltså bara tio stycken. Av dessa 10 är 9 habila dansare även under dåliga dagar. Den tionde är en liten tant med begynnande flint och danskläder värda tusenlappar. Som vanligt så är det djupt avslöjande att tanten har många olika uppsättningar dyra danskläder, det är som dansskolans motsvarighet till den impotente mannens Corvette. Skalliga Tanten, som jag brukar kalla henne, har inte problem med en specifik rörelse eller två, hon har fan problem att röra sig, punkt. Det är katastrof helt enkelt. Till saken hör att vi på denna kurs dansar med en melaya, det är ett stort tungt tygstycke som man kan svepa in sig i och som kräver rätt mycket teknik för att hanteras samtidigt som man dansar. Skalliga Tanten ska alltså inte bara hålla reda på sina fötter och ben, hon ska även veva runt med 2,5x1,5 meter tyg. Så iallafall sitter jag i lugnan ro och andas ut under vår 2-minuterspaus och då kommer hon fram till mig helt oprovocerat och sätter sig ned på huk bredvid mig och säger "Ja, du kanske undrar varför jag har lite problem med melayan, det är för att jag bröt armen för tre år sedan". Jag tänkte:
a) Vi har inte ens dansat med melaya idag än?
b) Om du har sådana problem med armen kanske du inte ska gå en danskurs som kräver att du kastar omkring ett skitstort stycke tyg?
c) PROBLEM MED MELAYAN? Jag undrar varför du har problem med HÖGER OCH VÄNSTER!


Som lite extra kuriosa kan jag även nämna att Skalliga Tanten dansade ett solonummer i förra årets dansföreställning. Hon gick i princip omkring i otakt på scenen i typ 4 minuter iförd en dansdräkt som kostat 4000 kronor. Now that's entertainment for you!

2 kommentarer:

Szofia sa...

Hohoho. Det är de rätt bitterfitta-takterna! :P

dinajel sa...

asg! :D