måndag, maj 16, 2011

Shir habatlanim!

måndag, maj 16, 2011
Ska jag säga en grej jag är trött på? Att varje år runt Eurovision Song Contest tvingas höra någon självutnämnd smart ass på krogen eller jobbet som ba "men varför är Israel med, det ligger ju'nte i Eurooopa, höhö".

Liksom okej att man ifrågasättar Israels deltagande på ett politiskt plan (då bör man rimligtvis ifrågasätta flera länders deltagande visserligen), men på ett geografiskt plan? Kom igen. För det första är det inte direkt det enda landet i tävlingen som inte är europeiskt. För det andra krävs det bara läskunnighet och en rimlig slutledningsförmåga för att förstå att urvalet av tävlande länder inte direkt baseras på just geografisk placering. Att det inte heter European Song Contest torde ju vara en första ledtråd..

Och om det nu är så jävla obegripligt att du måste dryfta detta mysterium år ut och år in med varenda kotte du möter i maj månad kanske du bara ska göra slag i saken och ta reda på det?

5 kommentarer:

Desmond sa...

Ursäkta, men vilket mer land utanför Europa är mer med i ESC? (Ja, jag vet var för Isrel är med osv, jag bara undrar vilket land du syftar på)

Dinajel sa...

Desmond: Azerbajdzjan, en diktatur som ligger inklämt mellan Iran, Armenien, Georgien och Ryssland och bara har kust mot Kapsiska havet är väl inte direkt europeiskt... Och dom vann till och med.

Dinajel the Failer sa...

*Kaspiska. Kaspiska. God dammit. Hur svårt ska det va. :I

Johanna sa...

Jag tänkte även på Turkiet och Ryssland, som till största del faktiskt inte alls ligger i Europa.

Desmond sa...

Armenien och Cypern ligger inte heller i Europa, rent geografiskt, har jag upptäckt, ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Europa#Stater_utanf.C3.B6r_Europa.2C_som_.C3.A4r_medlemmar_i_europeiska_organisationer ) vilket däremot tydligen delar av Georgien och Azerbajdzjan gör.
Intressant ämne att spåra ur på.