torsdag, oktober 07, 2010

Jackie vs Nemo

torsdag, oktober 07, 2010
Istället för att rätta uppsatser, något jag verkligen borde göra just nu, sitter jag och tittar på Kungarna av Tylösand och tänker på hur alldeles för nykter jag är för att kunna titta på denna studie i mänsklig förnedring. Att den där Erica pratar i konstant Tigerjaktsläge är mitt minsta problem, att Nemo en halvtimme in i programmet lyckats visa kuken två gånger och ollat en rumskamrat i örat är ett lite större problem.

Jag tycker det känns så symptomatiskt att när Paradise Hotel visades senast så fullkomligt överöstes vi med analyser av hur framför allt Jackie Ferm egentligen mådde. Hon var väldigt ung, inne på sitt andra utvik och låg med killar i tv. Hennes kända pappa och deras trassliga relation och vad den lett till diskuterades en del, och nästan alltid i relation till att hon ansågs vara sexuellt utagerande. Och liksom, ja, det är klart att man kan spekulera i det - speciellt när hon först uttalade sig om att utviket var en hämnd på pappa. Men nu undrar jag vart alla analyser av Nemos serieknullande och tvångsnäckande förs? Jag läser mycket om Nemo och Jockiboi, men det är mer inriktat på vilka oseriösa morons de är. När ska vi prata om hur de mår egentligen, och vilka barndomstrauman som ligger bakom deras nersupna liggparad? Det pratas mer om deras töntiga frisyrer och fula tatueringar än deras eventuella självdestruktivitet.

Jackie insisterade om och om igen på att hon faktiskt mådde bra och fattade aktiva medvetna beslut om sitt liv och sitt kändisskap, och vi tvekade och tvekade och kan hon verkligen må bra? Är hon inte manipulerad av någon endaste person? Nemo och Jockiboi är kanske två jubelidioter, men att de mår bra och styr över sina handlingar - det verkar ingen tvivla på.


Årets mest orimliga affisch?

10 kommentarer:

reb sa...

nu har jag faktiskt tänkt på vad som driver t.ex nemo. läste i hans blogg att han Aldrig haft sex nykter (och då verkar han ändå haft relationer...) samt att han bara tänker på "jakten" av sexet, inte själva ligget. känns lite sådär sexmissbruk. men som du säger - varför moraliserar ingen över det? både jockiboy och nemo verkar ju haft rätt trasiga barndomar med missbruk i familjen osv... JAG VILL HÖRA HUR DE MÅR!

och vem är may i kungarna av tylösand? kommer hon med snart eller? är hon nåns femtioåriga mamma som bli med i spelet? jag vill veta!!!

Skraphogen sa...

Ja, alltså jag undrar ju också hur de här snubbarna mår. What's happening behind the emo haircut, liksom. Jockiboi skriver att han går hos en psykolog i sin blogg (har jag hört av en kompis som läst den, heeeheee) ju. Hahaha, undrar också vem May är! Ska man behöva googla och bli en sorlig sökträff hos någon som bloggat om samma sak? Jag bara undrar.

Sulla sa...

Själv förvandlas jag till den här killen så fort någon form av reality-TV/dokusåpa visas (förutom celebrity rehab): http://www.break.com/index/tourettes-guy-does-karaoke

Björn M sa...

G-Punkten, en av sydsveriges häftigaste nattklubbar!

G-punkten är nattklubben som har allt. Det kan vara allt från temakvällar till nån het artist som kör en klubbspelning. Vi kör på två dansgolv, fulla rättigheter samt black jack.

Det är 18 årsgräns på G-punktskvällarn

annahita sa...

och vad fan är dealen med dj bagge?! så retuscherad! han ser ut som nordman.

annahita sa...

bra inlägg!

tjejer som ligger runt och festar mycket är sjuka och trasiga. dito snubbar är på sin höjd lite störiga och töntiga.

bea sa...

haha vart hittade du den där affischen?? gisleparken ligger bara nån mil från hålan jag växte upp i ju. jag tror jag har sett han-som-var-gene-simmons-i-sikta-mot-stjärnorna där jag jag var typ, sexton?

Skraphogen sa...

Ps. Ser inte Dj Wåtz ut som Richard "Vem vet mest" Olsson?

Skraphogen sa...

Annahita: HAHAHA han ser verkligen precis ut som Nordman! Dööööör

Bea: I typ Nemos blogg. Eller om det var Jockibois? Och ursäkta mig men HAHAHA "han som var gene simmons i sikta mot stjärnorna"?!?!?!?! Så jävla roligt.

bea sa...

det är sån kvalitetsunderhållning som ungdomarna på landet får roa sig med. skiten som brinkenstjärna samlar upp från tv..

dj wåtz är förövrigt rob från rob n'raz!