tisdag, december 21, 2010

Robyns tänder: om att kasta sten i glashus, typ.

tisdag, december 21, 2010
Människor alltså. Ibland blir föraktet så påtagligt. Både deras förakt riktat mot gud vet vad och mitt förakt som genast riktas mot dom.

Ändå sedan Robyn började härja på talk shows och bloggar i länder utanför Sverige så har jag fascinerat och lite äcklat följt det ständiga diskuterandet och kommenterandet om hennes tänder. Notera att innan With every heart beat plockades upp av Perez Hilton så kan jag inte påminna mig om att jag någonsin hört något sägas om Robyns tänder. Det är liksom normala tänder? Men så fort Perez började lovebomba henne så dök det upp bland kommentarerna. Fnysen. Föraktet. Föraktet för Perez Hilton, och föraktet för det han rekommenderar och väljer att hylla. Helt plötsligt, bland alla töntiga "I'm from Sweden too!!!!" så dök det upp kommentarer om Robyns utseende. Hon var en ful hipster, en GaGa-wannabe, eurotrash. Men framför allt hade hon fula tänder. Jag vet inte huuuur många kommentarer jag läst om hennes jävla tänder. Om jag tagit mig en fingerborg Aquavit för varje gång jag läst orden "snaggle tooth" i kommentarerna under en Robynvideo.. well, låt oss konstatera att min lever hade behövt transplanteras för länge sedan.

Snart började jag YouTube:a Robyns framträdanden på amerikansk tv. Där var de igen. SNAGGLE TOOOOOOTH. För varje person som tyckte att Robyns musik bäst kommenteras genom en kommentar om att hon är så snygg så fanns det minst en som inte verkade kunna se längre än hennes framtand.

Liksom, vad är det med anglos och deras besatthet av tänder? Inte ens skribenterna i Guardian kan låta bli att kommentera hennes tänder i sin bloggkrönika om 2010 års bästa låt. Återigen: i bloggkrönikan om 2010 års bästa låt. Inte 2010 års bästa porslinsfasader.



The thing is, we all love Robyn: sad little disco robot Robyn with her wonky teeth and interesting hairdos

0 kommentarer: