söndag, juli 25, 2010

Vilken regnig sommar vi har!

söndag, juli 25, 2010
Vet ni vad jag både roas och störs av? Folks bestämda uppfattningar om svenskt väder. När folk förnumstigt menar att det aldrig är snö på julafton och att svenska somrar alltid regnar bort (looking at you, Ledin!) så är det som om dom petar ihärdigt i midjan på mig med ett extra spetsigt pekfinger, på något vis. Jag vet inte, men det är som att folks uppfattning om regniga svenska somrar är så cementerad att inget väder, inte ens en galen ryssvärme, kan ändra deras uppfattning. Det bara är så.

Typexempel: nu efter över en månads vansinnig hetta och inte en regndroppe så regnar det i två dagar. Två ynka små dagar. Genast dyker sura kommentarer upp om att man minsann borde åka utomlands och inte spendera sommaren i regniga Sverige! Nä nä. Icke sa Nicke. Vi vill betala 5000 balubas för att åka till 30-gradig värme och molnfri himmel! Jajemän. Såäre.

Kom igen, liiiite irriterad blir man väl?

1 kommentarer:

eff sa...

Jag blir jävligt irriterad på det. Samma jävla människor tycker man är mentalsjuk när man säger att man ogillar värmen. Vilket inte riktigt flyger, om vi säger så.