fredag, september 28, 2007

AppleTV in tha hizzouse!

fredag, september 28, 2007
Idag kom Shaun hem med en AppleTV. Det bästa med det är såklart att jag kan kolla på mina illegalt nedladdade tv-serier på tv istället för dator OCH att jag kan YouTube:a som en jävla dåre på vår stora härliga tv. Vi har premiärkollat på två klassiker: Miss Teen Carolina och hennes teorier om amerikanska folkets bristande geografikunskaper, samt Samwells What What (in the butt). Fast riktigt invigd blir den inte förrns imorrn när vi äntligen har tid att kolla nya Heroes.

torsdag, september 27, 2007

Varken snygg eller smart.

torsdag, september 27, 2007
Starx efter att någon hade googlat nipple tassels sverige så googlade någon jag är inte ihop med dej för att du är smart utan för att du är så jävla snygg och hamnade här. Ba sen när har Shaun lärt sig googla på svenska?

Idoolander.

Carolina Gynning intervjuar Knut och frågar apropå hans modellkarriär om han har någon speciell spegelmin typ som Zoolanders Blue Steel. Under hela tiden som hon formulerar frågan sitter Knut och ser ut som värsta inkarnationen av just Derek Zoolander. Sedan svarar han sakta "neej". Helt utan ironi.

För övrigt fattar inte jag att inte Carolina Gynning och Carina Berg får leda hela programmet. Dom är ju så bra. Och jag kanske är töntig men jag fnissade högt åt Gynnings "Snart är det dags för Snövits favorit, nämligen en snabbis med sju killar i miniformat".

onsdag, september 26, 2007

Update:

onsdag, september 26, 2007
Nu har damloafersen ställt sig i trappan upp till mig i stället. De står på varsitt trappsteg och ser ut att vara på väg uppåt i sidled. Känner mig förföljd.

Hallå?

Hur fan gick det här till? Här skulle man svira iväg på en stilla middag för att avsluta säsongen på sommarjobbet för att sedan åka hem i tid för att skriva klart sin hemtenta. Så helt plötsligt sitter man på Movitz och ser på när ens kollega kräks i ett tomt ölglas under bordet. Klockan är för fan halv tre! Jag ska ju för fan vara klar imorgon! What the HELL happened?

Nåja, vad det än var som gick fel i min minutiösa planering så var det trevligt som sjutton. Kan man ju alltid glädja sig med. Nu alltså - hemtenta.


EDIT:
Ps. Skorna står fortfarande kvar!

tisdag, september 25, 2007

Ta av dig skorna..

tisdag, september 25, 2007
När jag nyss kom hem från tandläkaren (Folktandvården, jag älskar dig) så stog det ett par svarta damloafers i trapphuset. Väldigt prydligt placerade strax övanför trappen ner till källaren. Som nya. Det hela påminner om mysteriet med Den Gäckande BiB:en, med den stora skillnaden att även om skorna var i min storlek så skulle jag aldrig utarbeta en listig plan för att erövra dem.

söndag, september 23, 2007

Och just det.

söndag, september 23, 2007
Måste bjuda på några googlingar såhär när jag sitter knädjupt i Kung Oidipus och Medea:

guinness tjockaste man
up and down låten turkiet
bra sex torrent
bisarra.citat
carolas tänder


Människor. Can't live with 'em, pass the beer nuts.

Somliga ha WC, somliga ha potter..

För övrigt känns det som om nästan alla jag känner är och kollar på Nitzer Ebb ikväll. Själv sitter jag ju då hemma med min hemtenta och lyssnar ihjäl nya Sugababeslåten. Olika falla ödets lotter..

lördag, september 22, 2007

I'll keep my women like Flo-Jo.

lördag, september 22, 2007
Hörrni, igår knäckte jag i SingStar när jag äntligen fick köra Sir Mix-a-Lots Baby Got Back. Så. Jävla. Epic.

torsdag, september 20, 2007

MyTunes och YourTunes!

torsdag, september 20, 2007
Det är något fuffens med den här konstanta spellistan "25 mest spelade" i min iTunes. Låtarna på topp 10 har varit oförändrade sedan två år tillbaka, ungefär. Är inte det lite mystiskt? Nog för att jag lyssnade mycket på de låtarna ett tag, men att de fortfarande håller ett järngrepp om de översta platserna på listan är för mig ett mysterium av oerhörda mått.

Anyhoodles, eftersom de 25 mest spelade låtarna i iTunes naturligtvis säger allt om en människa vill jag veta hur topp 10 på era "25 mest spelade" ser ut. Kom igen! Man får inte censurera. Dom som har dåliga låtar på listan får sitt IP-nummer spärrat. Nä skoja. Man får ha vad som helst på sin topp 10. Till och med Shania Twain!


Min Topp 10:
1. Orpheus - David Sylvian
2. Breathless - Nick Cave & the Bad Seeds
3. What are we waiting for - Marion
4. Everyone else in the world - Stina Nordenstam
5. Kiss me like you mean it - Magnetic Fields
6. Let me kiss you - Morrissey
7. Sway - Strangelove
8. Baby - Gal Costa
9. Bentswood Boys - Suede
10. Ava - Perry Blake

Liksom vad är dealen med alla deppiga snubbar? Varför har jag bara 2 tjejer på min topp 10? Jag lyssnar ju på Kate Bush hela tiden, vart fan tog hon vägen? Jag kommer dessutom inte ihåg sista gången jag lyssnade på Let me kiss you. Nej det är verkligen något fuffens med mina 25 mest spelade.

Mumma.

Man går ut i vardagsrummet. Man slår på tv:n. Det är Topp 10 med Bon Jovi. Man avnjuter Bed of Roses och suckar nöjt över Jon Bon Jovi iklädd snortighta ormskinnsbyxor och matchande ormskinnsväst (obs! ingen skjorta!). Eventuellt sjunger man med högt och tar i för kung och fosterland på Richie Samboras andrastämma i den fantastiska raden I wanna be just as close as your holy ghost is för att sen gå tillbaka till Jon och episkt avsluta med and laaaaaaaay yooooou dooooown on a be-eh-d of ro-o-ses. Men bara eventuellt alltså.

onsdag, september 19, 2007

Shania Twain: Don't be stupid

onsdag, september 19, 2007
Blir alltid så full i skratt när denna video visas på Vh1. Den dök upp någon gång när jag och Shaun satt framför tv:n och höll på att framkalla en grav ångestattack hos Shaun. Vid första anblick kan den tyckas vara en helt oskyldig lite dålig låt, men ju mer man funderar på det hela, desto hemskare framstår den. Speciellt när man då tvingas se videon till.

Låten är ju för det första tillhörande kategorin "modern country". "Modern country" är den typ av country som Jill Johnson gärna vill åka till Nashville för att spela in, och det tycker jag säger en hel del. Dessutom sjungs låten alltså av Shania Twain, som inte bara är irriterande beauty queen-vacker (på det där sättet som gör att folk tycker att det ju är fantastiskt att någon som är så vacker också är så duktig), utan också har en av musikvärldens jobbigaste röster. Lägg då till ett gäng jävligt hurtiga fioler och en text så tråkig att den får det lilla inlägget "relax, max" att verka sjukt fyndigt. Och sen liksom, videon. Shania stampar stelt som en äkta white girl på ett vattenfyllt golv och i bakgrunden: Riverdance. Aaaaaaarrrrgggh. Allt genom ett blått filter. Kan det bli värre? Ärligt talat, kan det verkligen bli värre? Den är ju liksom så raffinerad i sin uselhet, förklädd till en obetydlig radiohit men med största säkerhet utsänd av Hin Håle.

måndag, september 17, 2007

Att banta eller inte banta.

måndag, september 17, 2007
Det sjukaste med Brittans comeback på VMA:s var ju inte hennes lama mimande, kassa extensions eller seriöst asfula scenkläder. Det sjukaste var ju att en oproportionerligt stor del av eftersnacket handlade om att hon var tjock. Tjock! Alltså folk såg hennes typ 56 kiloskropp och tyckte att hon var för tjock för att ha på sig en glittrig bikini och stövlar. First of all: ingen är smal nog att dansa omkring i en glittrig bikini och stövlar. För det andra: sedan när är anses en kvinna med en kropp som denna vara tjock? Det har alltså skrivits om Britneys ölmage. Ölmage! Ser ni någon ölmage? Jag ser en normal mage med lätt utbuktning som kvinnomagar ofta har, eftersom kvinnokroppen ser ut så. Alltså jag blir så upprörd. Vad fan är det för fel på folk? (Jag vet, jag vet..)

Det är som hela Amy Winehouse-grejen. När hon släppte sin första platta så var hon en snygg tjej som med stor generositet eventuellt skulle kunna kallas lite kurvig. Sedan släpptes Back to Black och helt plötsligt såg det ut som om hon hade gått på crystal meth sedan hon låg i livmodern, typ. Hon var, och är fortfarande, som ett vandrande skelett och modetjejer postar inlägg och hyllar hennes album och vill "sno stilen" eftersom hon är så cool. Men, och detta är ett stort men, hennes tatueringar är ju för fula. Men heliga guds moder, vem tittar på en bild som den till vänster och tycker att nja, hon är snygg och cool om det inte vore för tatueringarna??? Jag skulle vilja påstå att de fula sjömanstatueringarna är Amy Winehouses minsta problem. Jag ser henne och tänker instinktivt den här tjejen är fan sjuk, och sedan blir jag förfärad av att ingen verkar tycka att hon är lite för smal för sitt eget bästa. Istället kör folk på med sina "men en del människor är faktiskt jättesmala av naturen" och jag vet också det men Amy Winehouse är inte en av dom! Vad lever vi i för jävla pissvärld när bilden här uppe på Brittan anses vara en bild på en tjock tjej? Är det konstigt att man bara vill stoppa fingrarna i halsen varje gång man ser sig i spegeln när vi är så jävla hjärntvättade?


Nu tänker jag äta choklad för jag är en rebell

Varats olidliga lätthet.

Nej vet du vad, nu tar jag min chickpea flatcake och mina honey roasted vegetables och åker till Universitetet. Det är någonting med denna lägenhet som gör att tummen är konstant fastpluggad i röven och därför hindrar mig från allt det där som jag måste göra. Typ läsa Tartuffe och skriva klart min VFU-rapport (en halv termin försent). Ba tjena. Två timmar kvar. Nu ligger jag jävligt brunt till.

söndag, september 16, 2007

Dagens LOL, som internetkidsen säger:

söndag, september 16, 2007
Jeteroligt faktiskt.

Lite snabbt.

Så sitter man här med domnad röv och försöker fokusera på litteratur som ska vara färdigläst till imorgon 13.00. Har väl ungefär 300 sidor att klämma, det hinnar jag va?

Nu har vi äntligen packat upp de där sista kartongerna som vi bara tryckte in i klädkammaren och förträngde för ett år sedan. Men det har fan tagit hela helgen och våra ryggar är helt knäckta. Har dessutom damm i varenda kroppsöppning.

Och hur jävla nerklippt var VMA:s när de sändes i lördags? Helt sjukt. Sarah Silverman var med hur länge? 5 minuter! (haha: "Amy Winehouse is Jewish, right? Cause if she isn't somebody needs to tell her face") Och så fick man inte ens se Tommy Lees och Kid Rocks handgemäng. Allt ska man fan behöva YouTube:a. Fint med Mark Ronson som husband dock.

Okejokej, återkommer i veckan när jag ska läsa världens tråkigaste bok (Gullivers Resor), skriva hemtenta och vara värdinna åt Londons mesta kvinnokarl. Blir nog bra det här!

onsdag, september 12, 2007

Kärlekslistor.

onsdag, september 12, 2007
Alla skrev väl kärlekslistor när dom var små? Vi skrev kärlekslistor utav bara helvete på lågstadiet. Vi skrev hatlistor också. Sedan var man tvungen att gömma dom på något fiffigt ställe, alltså något fiffigt ställe i bänken eftersom syftet med en kärlekslista ändå var att klassisarna skulle veta att man var intressant nog att ha en och sedan göra allt för att få läsa den. Gud alltså, så tycker folk att det här med dagbok på internet och bloggar är något nytt fenomen? Redan när man var liten ägnades ju oproportionerligt mycket tid åt att markera att man hade åsikter och känslor om något som angick omgivningen (då: vem man var kär i och vem som var ens bästis, nu: vilken musik man gillar och vilka tv-program som suger). När kärlekslistorna blev omoderna började några tjejer i min klass att skriva de två första bokstäverna i för-och efternamnet på killen de var kära i på sina händer. De vägrade säga vem det var de syftade på, men den begränsade tillgången på killar gjorde ju att man inte behövda vara någon Stephen Hawking för att klura ut det. Det var illafall roligt när min kompis Hanna gick omkring med FISO skrivet på handen i en vecka, det tycker jag fortfarande.

Jaja, poängen är alltså att alla de här debatterna om internet som pågår är så bisarra. Det är som om människor i allmänhet har väldigt svårt att koppla gamla varianter av social interaktion och indentitetsmarkörer till de nya och istället tycker att allt det här med bloggar och communities är så himla problematiskt och nytt. Men det är ju samma sak, om och om igen. På skrynkliga brevpapper gömda i skolbänken, på högstadieskåpet, på Lunarstorm, på Blogger.

Ett till snabbinlägg.

Det är väl ändå inte okej att direktöversätta "photoshoot" till "fotoskjutet" som Vendela Kirsebom nyss gjorde i Top Model? Det är ju faktiskt helt hysteriskt på alla sätt och vis.

Tyckte jag var roligt.

Varför i hela friden har någon från Brisbane googlat mr henke the christmas poo????

Mr Henke!

Mwahahaha.

Reverend Sambo.

Det är intressant att komma hem sent efter att ha jobbat i tio timmar och på hallbordet hitta ett certifikat som intygar att min sambo nu får förrätta vigslar i USA. Om någon därute hade tänkt åka över och göra slag i saken kan ni väl höra av er? Jag kan vara brudtärna.

måndag, september 10, 2007

Mitt första och sista inlägg om Facebook.

måndag, september 10, 2007
Jag: "Alltså man kan ju inte sluta att klicka runt."
Anonym väninna: "Men det är helt sjuuuukt."
(tystnad)
Anonym väninna: "Jag fejjar alla jag någonsin knullat med...och några till."

söndag, september 09, 2007

Ur Arkivet: Märkliga Mail Jag Fått, Part Deux.

söndag, september 09, 2007
Ja, jag tar mitt kulturella ansvar och publicerar härmed det andra mailet som skickades till mig från honom som vi nu med gott samvete kan kalla vår favorit-spanjor.


On the radio...

Hola ojos bonitos... I just arrived from the radio... we are in a program called "Pop diary" with my band.. and ok... It sounded three songs from the band and we gave more than 40 free tickets for the concert we play tomorrow...
Quickly I run at home, today there is a wild wind in Madrid and at six o clock is night... now I´m listening "Ten storey love song" of stone roses... I need something happens in my life...

Anyway, they are strange days for me... Maybe I´m very sensitive person and when I feel bad for the behaviour of someone or the people in general... I´m more & more strange...

In the other hand, I could feel in the interview that my head was in other place... I´m not really sure that my dream in this world is my band...(But maybe is the medium) I was thinking about you, the words that sometimes we have between us and the exotic distance that makes we are so close and so far...

I thought that my dream is walking with someone like you ... someone common and different in the same time, see the things in the world like a child again and share cuddles and sweet kisses in the night in a sweet hot bed... Where is the door to that world.... are you there...?

Ur Arkivet: Märkliga Mail Jag Fått

Blev igår påmind om en jävligt skum mailväxling jag var en del av på MySpace år 2005. Nån himla snubbe från Madrid med världens Richey Edwards-komplex såg min profil och kände sig nödd och tvungen att skicka ett gäng smäktande meddelanden till mig i vilka han verkligen gick till botten med sina känslor inför sitt eget ytliga rockstarliv och känslorna inom honom som mina profilbilder tydligen lockade fram. Jag svarade aldrig på hans meddelanden, men han fortsatte att skicka dom. Det var som adelsdamen som sitter i sitt torn och är sval medans någon himla jeppe i knästrumpor och befjädrad hatt står nedanför och knäpper på sin mandolin och sjunger om damens fullkomlighet. Fast på MySpace. Och på nästintill obegriplig engelska. Det måste varit mitt dåvarande Louise Brooks-hår som snärjde honom.

Meddelandena är iallafall av sådan art att de förtjänar ett bättre öde än att ligga och ruttna i min inkorg på MySpace, och de publiceras härmed som ett kulturminne för eftervärlden. Läs och njut.

My Kings night redraft... "Where the roses grow...?"

Hola Joahanna...

Now it´s half past six in Madrid... I´m very drunk at my home listening Nick Cave, little minutes ago a girl friend of mine carried to me in her car to my home.. night was cold throught the car window, fast traffic on the empty and soft road, tress like shadows and the eternal enigma inside of all that buildings, little people in little houses making a normal life...? that´s life that I can´t find...?

Last night I was in the Milky Way (The club in which I work...) ok: tequila sunrise and ron all the night with 50´s music... hummm... very freaky people... then... I was in a club called Astoria with a MTV person djing..and I could feel the emptiness, the empty night, the empty life... two or three girls catched my body but when I didn´t wanted more they catched another of my friends...

Then I feel the pressure... maybe it´s better go fuck with a momentary happy girl... but i can´t do it...

Some of my friend are fucking in the bathrooms and all the people look crazy, but it´s simple... I can´t... so I´m living on mars...? That´s my question...

I love a manic street preachers song called "A design for life" (A design for not die..." you must listen this song... "I wish I had a bottle..." when there´s no soul at all and my mind is sad...

A japanese girl came to me and I thought she was different... but no...

I´m a passive person in clubs... This is not my land at all...I believe in sweet life and all I find there, is emptiness...

Sometimes when I see you in the pics I could sing: "I wish you were here..." this world is a terrible thing, here and there... The stars wars is a real thing, inside of everyone there´s a war, but sadly... almost all the people prefers a libertine rol than fight for a better world where feelings rule... I can understand it but it´s sad anyway... and I ask to myself... and now ... what...?

All people lie, all people laugh and then die...

I´m a love warrior and it´s for it that the nights for me are f*** bored...? I´m 31 years old and I don´t like fuck with persons that tomorrow after the cocaine and alcohol effects only they would want to die... empty souls.

Johanna, When I see you, you are a sun for me... you look so ethereal, magic and beautiful...

"I wish I had a bottle... I wish you were here..."

Really love is easy when two persons know what they like...? true love is cruel love when you can see around...

I am Sick and pale but Strangely alive...

Un beso.

tisdag, september 04, 2007

FYI.

tisdag, september 04, 2007
Under tiden som min sambo har ätit en tallrik mat har jag skruvat ihop en hel jävla bokhylla. Själv. *Wonder Woman*