söndag, mars 05, 2006

Inte så goda grannar.

söndag, mars 05, 2006
Ljuva helg.

I fredags fick jag nog av min techno-spisande granne. Enough is enough, d00d (trovärdig technojargong). Sist nöjde jag mej med att sätta upp en lapp i trapphuset, där jag i inte särskilt hårda ordalag bad honom att inte spela techno på så hög volym att jag inte kan höra min tv. Ett krav som jag inte tycker är helt orimligt med tanke på att jag bor på nedre botten och han bor på tredje våningen. När mina rutor dessutom skallrar av basen så kan jag t.om tycka att en ynka lapp i trapphuset är en rätt vänlig gest. Ja, lappen fick sitta uppe i cirka fem timmar innan "någon" tog ner den och musiken tystnade. Hurra, hurra. Men så i fredags kväll, cirka 22.30 satte det igång. Techno. Snabb techno. På volym "t00 fucking loud d00d" (fortsatt trovärdig technojargong). Och när technon fortfarande var igång 23.30 och hade genererat alla moders huvudvärk (jag är faktiskt förkyld!) så fick jag nog och ringde Störningsjouren. Dom kom hitsusandes på 10 minuter, konstaterade att volymen var outhärdlig och traskade sedan uppför trapporna och gjorde plågan kort. Nu ljuda icke längre någon techno, men jag kan försäkra er om att så fort volymen åker upp igen så är det jag som kastar mej på telefonen och ringer Störningsjouren. Älskar Störningsjouren.

Och som om inte detta vore nog så har NAD skaffat sig ett hemmabiosystem. Så nu har jag inte bara privilegiet att få dela hans skivsamling (mest spelade denna månad: Gary Barlows soloalbum och Richard Marx samlingsalbum), utan kan även njuta av de tv-program han väljer att titta på.

Sa jag att väggarna i det här huset är gjorda av rispapper?

4 kommentarer:

anna sa...

techno måste vara den värsta musiken att störas av.. fy fan

Eva-L sa...

Richard Marx!!!Du kan få bo hos mig om du vill....

victor sa...

hahahaahaa förlåt men jag måste skratta åt det här! det är så absurdt.

när vi ändå är on topic kan jag berätta att vi fick en arg lapp för två veckor sedan, då vår granne beskyllde oss för att ha en unge som sprang runt runt i timmar och dessutom åkte på en "bobbycar". jag gick ner, nåååågot indignerad, och berättade att vi varken har en unge, inte har varit hemma under den omtalade natten. samt att vi inte springer i vår lägenhet. är jag ond som njöt av att sätta dit henne? (brevet var rätt hårt skrivet.)

dinajel sa...

det där slår min granne. den så kallade klockradio-grannen. imorse hade han klockradion så högt på att jag vaknade med ett riktigt jävla ryck vid halv sex. hans klockradio överröstar min egen och då är det ändå ett tak emellan. jag kan alltså ligga och höra på eko-nyheterna på HANS klockradio. och då hör jag bättre än på min egen.